PROJECTEN

Ornée & Company werkt voor een scala aan bedrijven en organisaties, nationaal en internationaal. Grote organisaties en midden- en kleinbedrijf. In diverse branches en verschillend qua inhoud. De resultaten bij opdrachtgevers maken ons trots op de projecten die wij voor hen mogen invullen. Met toegevoegde waarde, als resultaat van een structurele aanpak met kennis van zaken en veel ervaring.

UniBoyaca Tunja Colombia

Internationaal Seminar en Workshops in Zuid-Amerika

De business school van UniBoyaca in Tunja, Colombia, vroeg ons voor een workshop en deelname aan het International Seminar. Het onderwerp : ”Corporate Reputation and Control or Trust in an Age of Empowerment”, bleek een schot in de roos. Met een open dialoog en intensief netwerken kunnen we veel van elkaar leren en resultaten verbeteren. De 450 seminar deelnemers hadden interesse in het West-Europese perspectief op de  onderwerpen: “Global Dynamics and the Impact on Organizations” en “Advertising en Communication in a Competitive World”. Levenslang leren en intensieve communicatie zijn nodig in een grenzeloze wereld. Nu het vredesproces zich goed ontwikkelt zijn de mogelijkheden in Colombia, zeker voor toerisme, bijzonder groot.

Resultaat: TV-Interview, publicaties in kranten en tijdschriften een groeiend Zuid-Amerikaans netwerk

Koninklijke Nederlandse Munt

Autoriteit in productie van circulatiemunten

Als een van de oudste bedrijven in ons land, sinds 1567,  is Koninklijke Nederlandse Munt trots op een rijk verleden. De “Munt van nu” is een modern, innovatief bedrijf. Ze produceert het muntgeld waar we dagelijks mee betalen en bewaakt de veiligheid van ons muntverkeer. O & C en KNM co-creeërden “a stakeholder approach” en corporate en B2B communicatie voor een nieuwe toekomst. We werkten aan missie, visie en kernwaarden. We formuleren actuele kernboodschappen, FAQ’s, persberichten. We maken communicatie draaiboeken en -scenario’s, ondersteunen commercie en communicatie.

Resultaat: belanghebbenden en B2B worden pro-actief van relevante informatie voorzien. Dit ondersteunt het inslaan van nieuwe wegen voor de Koninklijke Nederlandse Munt gericht op de toekomst.

Gekozen Product van het Jaar

Succesvolle Productverkiezing

Jaarlijks worden in meer dan 40 landen innovatieve producten (voeding, dranken, huishoudelijk, beauty en verzorging) gekozen tot Product van het Jaar. Voor 2018 zijn om tot een totaal van 17 producten te komen, 80 innovaties geanalyseerd (Nielsen panel 5.000 consumenten). Zij krijgen producten voorgelegd en beoordelen op basis van 3 criteria: innovatief karakter, aantrekkelijkheid en aankoopintentie. Bij Gekozen Product van het Jaar gaat het om reputatie opbouw in de vakpers, communicatie en PR. We stellen content samen, informeren de pers, we schrijven web teksten en informeren de stakeholders.

Resultaat: Op basis van onze kennis en ervaring met retail, FMCG products en op onderzoek gebaseerde product verkiezingen zijn Product of the Year Nederland en Ornée & Company een mooie match!

Stakeholder Management

Dolfinarium Harderwijk

Communicatie orka Morgan, dolfijnen en Johannes de bultrug

Als een dierentuin met icoondieren, zoals bijvoorbeeld dolfijnen, een ook tot de verbeelding sprekend dier als een jonge vrouwtjes orka opvangt, komt er een stortvloed aan reacties los in de maatschappij. Orneé & Company werd ingeschakeld voor media- en communicatie-advies. Een programma voor de strategie voor het totale stakeholder management; het wordt volledig geïmplementeerd. Issue Management vormt de basis, in de loop van een aantal jaren komen alle facetten van communicatie in de breedste zin van het woord, mediarelaties, content marketing, politieke en overheidsrelaties en de publieke opinie aan bod.

Resultaat: een consistent beleid voor een weerbare organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol.

Toekomstvisie

Het Spoorwegmuseum Utrecht

Dynamische vernieuwing om blijvend in de Museum Top 5 te staan

Het Spoorwegmuseum (Utrecht) werd 12 jaar geleden ingrijpend vernieuwd en was toen voortrekker. De ontwikkelingen in museumland gaan snel. Om voortrekker te blijven en interessant voor een half miljoen bezoekers per jaar, moet er continu vernieuwd worden.

Ornée & Company ondersteunt het MT bij het formuleren van de toekomstscenario’s. De “journey” op weg naar 2025. Geen masterplan, maar dynamische vernieuwing in de tijd, die duurzaam attractiviteit garandeert.

Resultaat: Vernieuwing in dynamische interactie met bezoekers en met betrokkenheid van alle stakeholders.

NASA – A human adventure

The Exhibition bij Jaarbeurs in Utrecht

De NASA ruimtevaart tentoonstelling ‘NASA A Human Adventure’ reist over de wereld, van Istanbul, via Utrecht (t/m 31 januari 2014) naar Tokyo. Het doel van de inzet van Ornée & Company: aanscherping Campagne Plan deel 2. Het verzoek aan Ornée & Company was letterlijk: ‘help ons een eindsprint te maken met een maximaal bereik in combinatie met een optimale media-mix’. Doelgroep gezinnen, scholieren en studenten met interesse in ruimtevaart.

Resultaat: opzet en uitrol Campagne Plan deel 2 met inzet van hoog bereik media  in alle denkbare kanalen als print, online, social media, OOH en TV en samenwerkingen met uiteenlopende partners. Eindresultaat een ‘boost’ in bereik en bezoek.

Walibi Holland

Attractiepark Flevoland Biddinghuizen

Walibi Holland is hèt toonaangevende attractiepark in Nederland voor spanning en sensatie met achtbanen, attracties en festivals. Primaire doelgroepen zijn tweens en gezinnen met kinderen. Voor vervanging en ter aanvulling van het team werd Ornée & Company diverse keren gevraagd in te springen bij marketing en communicatie. Ter voorbereiding van een nieuw seizoen en Halloween Fright Nights, altijd in nauwe samenwerking met het team.

Resultaat: opzet en uitrol van een multimedia campagne met speciale aandacht voor de introductie van de nieuwe 5D Experience Club Psyke, nieuwe RTV commercials en online campagnes. Speciale projecten zoals de Thrill Battle app, film en foto shoots voor de campagne en promotie van de seizoens-evenementen zoals het zeer succesvolle Halloween Fright Nights.

Gastvrij Nederland

Communicatie Toekomstplan Gastvrijheidseconomie

O & C en Tekstkeuken zijn ingeschakeld om de visie op de gastvrijheidseconomie zo breed mogelijk te communiceren naar de meer dan 50.000 ondernemers en beleidsmakers die dagelijks invulling geven aan deze toonaangevende sector met meer dan 37 miljard omzet! De opdrachtgever: Gastvrij Nederland – de Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd in Nederland. Output een Communicatieplan met een op ondernemers en beleidsmakers gerichte tool kit met een compacte samenvatting van de visie, een peiling, filmpjes, persbericht, activerende e-mails en reminders. Alle communicatiemiddelen digitaal en laagdrempelig. Een breed bereik gericht op een maximale hoeveelheid reacties en draagvlak voor de toekomst. “Vinden, Verrassen en Verbinden”.

Resultaat; binnen een week al bijna honderd reacties van ondernemers op de peiling.

Business schools

Business Schools

Executive Education in en buiten de Universiteit

Het hoger onderwijs kent veel soorten Master Opleidingen. Bij meerdere business schools faciliteren we studenten bij het leerproces. Workshops, colleges, distance learning, bootcamps of begeleiding; allemaal vormen van ‘action learning’ die we toepassen. We werk(t)en o.a. op de Haagse Hogeschool (THUaS), Rotterdam Business School (RBS), IVA Driebergen, International Business School The Hague (IBSTH), Brazil – the Institute for Research and Education in Business Administration (INEPAD) en Colombia – UniBoyaca, Tunja.

Resultaat: de ideale combinatie van onze praktische ervaring met het onderwijs en action learning, een optimale voorbereiding voor studenten.

ANP Algemeen Nederlands Persbureau
Business School – UniBoyaca Tunja Colombia
Darzin Software Australië
Dolfinarium Harderwijk – Compagnie des Alpes
Eindhoven Airport
Fietsmaand – Landelijk Fiets Platform
Flevo-landschap
Floriade
Gekozen Product van het Jaar Nederland

Recente opdrachten

Haagse Hogeschool – Academie voor Masters & Prof. Courses
Holland Art Fair
ICC International Criminal Court
IVA Business School Driebergen
Jaar van de Molens
Jaarbeurs Utrecht
Jumping Wood – De Springplank
Koninklijke Horeca Nederland – Gastvrij Nederland
Koninklijke Nederlandse Munt

Libéma
Loro Parque Tenerife
NASA A Human Adventure – Jaarbeurs
NBTC – Nederlands Bureau voor Toerisme
Rotterdam Business School
Spoorwegmuseum
Texas Instruments
Vakantiebeurs
Walibi Holland/ Compagnie des Alpes