Over Ornée & Company

Ornée & Company is de communicatie- en marketingadviespraktijk van Rolf en Marèse Ornée. Ieder met individuele kwaliteiten en werkterreinen. Onze competenties worden aangevuld met ervaren netwerkpartners; specialisten op communicatie-deelgebieden.

We overzien het totale speelveld van strategie, marketing en communicatie, inclusief de organisatieaspecten. Alle activiteiten hebben als doel het verbeteren van de reputatie en slagkracht van de organisatie door effectieve communicatie.

Over Rolf

Rolf bekleedde (inter)nationaal managementfuncties in zowel B2B als B2C omgevingen. Hij is zakelijk en maatschappelijk, breed georiënteerd met een bedrijfskundige achtergrond en ruime praktijkervaring. Hij voelt zich thuis bij complexe vraagstukken waarover hij de client adviseert en begeleidt in het proces. Als interimmer heeft Rolf ervaring voor zowel kleine, middelgrote als grote bedrijven, waarbij hij in de rol van managementadviseur, consultant, coach & mentor, trainer & facilitator zijn sporen verdiend heeft.

Rolf is innovatief, gedreven en betrokken. Zijn brede, internationale ervaring en nieuwsgierige instelling leiden in alle gevallen tot een toekomstgerichte, doeltreffende aanpak. Relaties karakteriseren zijn werkwijze als ‘creatief, vernieuwend, resultaatgericht en beklijvend’ door goede analyse van en sterke betrokkenheid bij de problematiek van de opdrachtgever.

Over Marèse

Marèse heeft ervaring in de hotellerie, als commercieel directeur van een reclamebureau en als zelfstandig adviseur. Met als werkterrein de dynamische, internationale B2B en B2C omgeving, bij in het bijzonder dienstverlenende organisaties en in leisure markten.

De combinatie van haar creativiteit, realistisch inzicht en pragmatische instelling maakt haar aanpak doeltreffend. Relaties karakteriseren Marèses werkwijze als ‘professioneel, efficiënt hands-on en integer’ in combinatie met gedrevenheid en een grote betrokkenheid bij de cliënt. Een 100% inzet ligt daar als vanzelfsprekend aan ten grondslag. Marèse is veel gevraagd voor (interim) communicatie en marketingmanagement, als campaigner of adviseur en als sparringpartner voor professionals.

Onze Speerpunten

  • No-nonsense aanpak

  • Advies – campagnes & projecten – interim

  • Inspiratie – hands on – advies & consulting

  • B2B en B2C

  • Samen met het team

  • Realisatie van de doelstellingen binnen de afgesproken tijd en budget

Klanten over ons

Gedurende de afgelopen jaren heb ik meerdere keren met de Ornée’s samengewerkt. Bij Walibi/Compagnie des Alpes is Marèse in meerdere rollen opgetreden als marketing professional. Altijd als teamplayer, doelgericht en met veel kennis van de sector. Voor het Spoorwegmuseum werkten we nauw samen aan de lange termijn plannen op basis van visie en missie. Rolf, in eerste instantie communicatiecoach toen ik directeur Dolfinarium werd, heeft ons zij-aan-zij met het hele team ‘Orka Morgan’, effectief geadviseerd en ondersteund.

Media coach of klankbord over ‘organisatie’; soms dacht ik ja…nu is het wel even genoeg.  Hij prikkelt tot het uiterste met maar één doel: het beste voor jou en je organisatie. Achteraf moest ik vaak toegeven dat Rolf het toch wel goed gezien had of net dat zetje gaf om het verschil te maken.

Marten Foppen Commercieel Directeur Vliegveld Twenthe Evenenementenlocatie

De samenwerking met Ornée & Company heb ik zowel voor onze organisatie als persoonlijk ervaren als buitengewoon plezierig, zeer inspirerend en ter zake kundig. Rolf en Marèse opereren op een prettige manier; laagdrempelig, toegankelijk en flexibel. Zowel strategisch als hands-on hebben zij een wezenlijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van de communicatie van Eindhoven Airport.

Michelle van WaasdijkHoofd Juridische & Bestuurlijke Zaken & Corporate Communications Eindhoven Airport

Van niets naar een frequente nieuwsbrief, strategische inzet van PR en een professioneel partner- en mediabeleid. Wat heerlijk om alles met een gerust hart over te kunnen laten aan Rolf en Marèse. Ze zijn betrouwbaar, werken snel en efficiënt en komen telkens weer met innovatieve ideeën voor verbeteringen van lead generation tot en met reputatie in de Nederlandse marketing scene.

Katia van Eecke Managing Director Benelux Gekozen Product van het Jaar

Ik kijk terug op een zeer plezierige samenwerking met Ornée & Company, voorafgaand aan seizoen 2019. De algemeen manager, operationeel manager, supervisors operations, HR manager en PR – woordvoerster van Attractie- & Vakantiepark Slagharen hebben deelgenomen aan een tweetal media trainingsdagen met als thematiek crisis communicatie. In het voortraject werd al snel duidelijk dat Rolf en Marèse zich onderscheiden door de kennis van onze vrijetijdssector. Daarnaast waren ze bij machte goed in te spelen op de actualiteit. Bovenal hebben ze een vertrouwde omgeving gecreëerd, waarbij een ieder zich open en kwetsbaar kon opstellen. Dit bleek bepalend voor het welslagen van deze dagen. Het levende bewijs hiervan was dat al na de eerste ochtend een ieder vol vertrouwen voor de camera verscheen. Mooi om die gezamenlijke ontwikkeling te zien. DANK!

Jo-Ann VenemaCommercieel Directeur & PR Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Strategische inzet van communicatie; de samenwerking met Ornée & Company helpt KNS om de verbinding te leggen tussen maatschappelijke thema’s en de rol van de ambachtelijk slager. Gezonde voeding is van groot belang voor consumenten en een lekker stukje vlees mag daarin niet ontbreken. De 1.500 KNS leden betekenen veel voor hun directe omgeving in hun rol als vakman, ondernemer en werkgever. De slager is de specialist in het aanbod van een ambachtelijk maatwerk product en vlees met een bekende herkomst. Ornée & Company helpt KNS dit helder, genuanceerd en met impact extern te communiceren. Het prettige persoonlijke contact, korte lijnen en snel schakelen zorgt voor een prima samenwerking!

Marian Lemson Directeur Koninklijke Nederlandse Slagers

Even voor mijn komst bij Eindhoven Airport is – mede op voorstel van Ornée & Company – besloten om de BurenApp te ontwikkelen. Met deze App leggen we aan ‘de buren’ uit wat er gebeurt op de luchthaven en waarom. Met enthousiasme en doorzettingsvermogen kreeg Rolf in recordtijd samen met Glamorous Goat als App bouwer, een voor luchthavens unieke BurenApp van de grond. Innovatief en doordacht, gebaseerd op de integrale communicatie strategie.

Gijs VrenkenManager Communicatie Eindhoven Airport

Dank voor de goed voorbereide werksessies communicatie met onze branche erkende Meesterslagers en Meesterverkopers. Vol inspiratie, gezelligheid en humor. Met veel praktische inzichten en tips voor elke dag.

Vera de JongeAdviseur PR & Communicatie Stichting Meestertitels Slagersbranche

De afgelopen jaren heb ik zelf in de markt ervaren dat onze opgebouwde reputatie de sales en marketing vleugels geven. We zien een directe correlatie tussen de toename in het vertrouwen in Gekozen Product van het Jaar en de aanmeldingen door A-merken. De door Ornée & Company geopende communicatiekanalen en de partnerships zoals met de relevante vakbladen en RAI/Huishoudbeurs hebben hier enorm aan bijgedragen. Van Dongen sluit af met: dankzij de sterke reputatie in Nederland is de coronadip beperkt gebleven.

Daniël van DongenCountry Manager Benelux Gekozen Product van het Jaar

Vraagstuk voor
Ornée & Company?

Daar komen we snel genoeg achter als we even contact hebben.