Attractieparken, Dierentuinen & Musea

Mediatraining mét camera om de pers adequaat te woord te staan

Een goede relatie met de media is van groot belang voor alle bedrijven in de recreatie- en de culturele sector. ‘Free publicity’ speelde ooit de hoofdrol bij het aantrekken van bezoekers (en het ontbreken van voldoende marketingbudget). Die tijd is al lang voorbij; nu het draait om goed afgestemde communicatie in alle kanalen.

Ornée & Company heeft voor een flink aantal nationale en internationale partijen in deze sector gewerkt en geholpen met de marketing, sales promotion, marketingcommunicatie, PR en (social) mediarelaties. Meerdere keren per jaar geven we media training als voorbereiding op interviews, discussieprogramma’s of crisis communicatie.

Resultaat

Een consistent mediabeleid gericht op voortdurende nieuwsvoorziening vanuit de gehele marketing- en communicatie kalender.

Ik kijk terug op een zeer plezierige samenwerking met Ornée & Company, voorafgaand aan seizoen 2019. De algemeen manager, operationeel manager, supervisors operations, HR manager en PR – woordvoerster van Attractie- & Vakantiepark Slagharen hebben deelgenomen aan een tweetal media trainingsdagen met als thematiek crisis communicatie. In het voortraject werd al snel duidelijk dat Rolf en Marèse zich onderscheiden door de kennis van onze vrijetijdssector. Daarnaast waren ze bij machte goed in te spelen op de actualiteit. Bovenal hebben ze een vertrouwde omgeving gecreëerd, waarbij een ieder zich open en kwetsbaar kon opstellen. Dit bleek bepalend voor het welslagen van deze dagen. Het levende bewijs hiervan was dat al na de eerste ochtend een ieder vol vertrouwen voor de camera verscheen. Mooi om die gezamenlijke ontwikkeling te zien. DANK!

Jo-Ann VenemaCommercieel Directeur & PR Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Vraagstuk voor
Ornée & Company?

Daar komen we snel genoeg achter als we even contact hebben.