Voorjaarsnieuws!

Bij Libéma Fun Factory geven we presentatie- en mediatraining. Doel is om content beter over het voetlicht te brengen. Dierverzorgers vertellen een eerlijk en open verhaal over hun passie, ze geven informatie over de dieren. Om gasten een mooi ‘dagje uit’ te laten beleven, betrokken bij de dieren en de natuur.

E – Participatie & Stakeholder Relaties. Begin 2018 verzorgden wij een workshop met leden van het College van B & W, programmamanagers en bestuursadviseurs. Top 100 Gemeente in Zuid-Holland.

Duurzaamheid en MVO. En wat doen jullie zelf?

Regelmatig praten we met opdrachtgevers over duurzaam en MVO. Natuurlijk komt dan de vraag wat we zelf doen.

We doen niet mee aan formele programma’s of rapportages, we hebben geen bureaucratisch certificaat, maar we zijn wel heel bewust bezig.

Bijvoorbeeld:

  • Vaker het openbaar vervoer en de fiets. Als het even kan laten we de auto staan. Jaarlijks daalt ons aantal gereden autokilometers met 10-15%.
  • Een auto is vervangen door een Greenwheels abonnement, deeleconomie!
  • Het verminderen van onze CO2 uitstoot is lastig, het doel is wel om onze ‘overall’ footprint te verlagen. Minder vlees, vaak regionaal geproduceerde seizoensgroenten, dat helpt ook een beetje. Voorlopig maar compenseren (via GreenSeats) om op papier CO2 neutraal te zijn.
  • Over papier gesproken: minder papier, vaker het licht uit en we doen mee met Earth Hour en warme truiendag, al is het maar voor de symboolwerking.
  • Van de beleggingen en het sparen is nu bijna 40% groen en MVO proof. Op naar 50%!
  • Zonnepanelen: we wachten met smart op de projecten in ons postcoderoosgebied. De eerlijk gebied dat we graag besparen op de uit hand lopende energiebelasting…

Onze manier van denken en handelen is bewuster en heel anders dan enkele jaren geleden. Darwin stelde ‘the most adaptable survive’, hopelijk geldt dat ook voor Homo Sapiens.