Media Workshop

Hoe komt het over in de krant en op tv? De media en de pr afdeling. Het zijn geen vrienden én ze kunnen niet zonder elkaar: persvoorlichters, communicatie professionals en de onafhankelijke pers en media. In de media workshop Making News wordt dit herkenbare spanningsveld van alle kanten belicht. In twee tot vier dagdelen leert u hoe u proactief en effectief met nieuws kunt omgaan en hoe u dat nieuws doeltreffend aanbiedt en/of presenteert.

Reputatie

Hoe kan ik mijn Reputatie verbeteren? Uit onderzoek blijkt dat consumenten de reputatie van dienstverleners een belangrijk aspect vinden bij  hun keuze.
Voor dienstverleners trekt de markt weer aan. Ook het aantal concurrenten neemt toe. Nieuwe vormen voor het verkopen van een huis, gespecialiseerde klinieken voor allerlei medische behandelingen, nieuwe therapieën. Financieel adviseurs en budget notarissen. In sociale media en op het internet kunnen we liken en vergelijken. Maar hoe ziet de consument de reputatie van alle dienstverleners? Met de Reputatiescan wordt de stand van zaken vastgesteld zodat gerichte verbetering mogelijk is. Op die manier helpen we iedere dienstverlener aan meer klanten en dus hebben we meer ambassadeurs.

Toekomstvisie

Als je de ambitie hebt om voortrekker te blijven in museumland, met als doel om ook in 2030 jaarlijks een half miljoen bezoekers te trekken, moet je continu vernieuwen. In de dynamische wereld van de treinen en het spoor bij Het Spoorwegmuseum in Utrecht is Ornée & Company betrokken bij alle vernieuwingen vanaf de kickstart in 2016. In co-creatie met het Management Team formuleren we toekomstscenario’s. De “journey” naar 2025. Geen masterplan, maar dynamische vernieuwing in de tijd, die duurzame attractiviteit en engagement van alle stakeholders  garandeert. Resultaat: Samenwerking en Interactie met alle betrokkenen om de commerciële èn de maatschappelijk doelstellingen te realiseren.

Stakeholder Dialoog

Hoe organiseren we de dialoog, de consultatie met stakeholders? Stakeholder management heeft een grote vlucht genomen. Darzin Software (Sydney, Australië) ontwikkelt het ‘Stakeholder Relationship Management System’ (SRMS). De software brengt belangen en issues in kaart, zodat deze goed geanalyseerd worden. Doelgerichte dialoog, de software houdt alle communicatie bij en zorgt voor consistentie. De meest krachtige tool voor stakeholder engagement en consultatie.

Stakeholder Management

Campagne Management

Campagne management door Ornée & Company creëert structuur en helpt een geïntegreerde aanpak te realiseren. Vragen als ‘hoe ziet de doelgroepenmatrix eruit en wat zijn de communicatie-doelgroepen en doelstellingen’, worden tijdig gesteld. Complexe vraagstukken over de issues die spelen en hoe we die adequaat kunnen aanpakken worden geanalyseerd. Met de antwoorden wordt een juiste inzet van het team en de combinatie inzet van ‘owned, earned en paid media’ geformuleerd. Het team maakt keuzes en houdt focus om het gewenste eindresultaat te behalen.

Issue Management

Als een dierentuin met icoon dieren, zoals dolfijnen, een ook tot de verbeelding sprekend dier als een jonge vrouwtjes orka opvangt, komt er een stortvloed aan reacties los in de maatschappij. Orneé & Company werd ingeschakeld voor media- en communicatie-advies. In de loop van een aantal jaren komen alle facetten van communicatie in de breedste zin van het woord, mediarelaties, content marketing , politieke en overheidsrelaties en de publieke opinie aan bod.

Stakeholder Management

Executive Training

Het hoger onderwijs kent veel soorten Master Opleidingen. Bij meerdere business schools geven we college en faciliteren we studenten bij het leerproces. Workshops, colleges, distance learning, bootcamps of begeleiding en supervisie; allemaal vormen van ‘action learning’ die we toepassen. We werk(t)en o.a. op de Haagse Hogeschool (THUaS), Rotterdam Business School (RBS), IVA Driebergen, International Business School The Hague (IBSTH), Brazil – the Institute for Research and Education in Business Administration (INEPAD) en Colombia – UniBoyaca, Tunja.

Executive Education

Coaching

We hebben het zelf nooit zo  aangeboden, maar door onze manier van werken krijgen we regelmatig de vraag om managers of management teams te begeleiden. Het wordt al snel coaching genoemd of soms mentoring. We zien als het sparren om de performance van de manager, het management team en de organisatie als geheel te verbeteren.

Kompas Duurzame Groei

Duurzaam groeien doe je in teamverband. Want duurzaamheid is hét onderwerp om in co-creatie tot stand te brengen. Duurzame groei, je hoort het steeds vaker, de consument verwacht meer transparantie. In sommige landen is een duurzaamheidsrapportage al verplicht. Wat houdt dat nu precies in? Logisch. Zonder PROFIT geen duurzaam behoud van je organisatie, zonder committed PEOPLE kun je geen profit realiseren en zonder respect voor de PLANET komt aan alles een einde. Kompas Duurzame Groei