Kompas Duurzame Groei

Duurzaam groeien doe je in teamverband. Want duurzaamheid is hét onderwerp om in co-creatie tot stand te brengen. Samen met stakeholders en met een beetje support van ons.

Stilstand is achteruitgang. Met een kompas als oriëntatiemiddel bepalen we een koers die aansluit op jouw organisatie. Met als resultaat: duurzame groei met PURPOSE op basis van een gedegen balans tussen PEOPLE, PLANET, PROFIT.

Waarom zou je?

Duurzame groei, je hoort het steeds vaker, de consument verwacht meer transparantie. In sommige landen is een duurzaamheidsrapportage al verplicht. Wat houdt dat nu precies in? Logisch. Zonder PROFIT geen duurzaam behoud van je organisatie, zonder committed PEOPLE kun je geen profit realiseren en zonder respect voor de PLANET komt aan alles een einde. Geeft het niet veel meer voldoening als je weet dat jouw business model bijdraagt aan een betere wereld? Tony’s Chocolonely is een krachtige concurrent van de leidende chocolademerken geworden, met een behoorlijk marktaandeel. Unilever, DSM, ze zijn allemaal aan het verduurzamen, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de maatschappij.

Wat levert het op?

Duurzame groei is geen doel op zich. We geloven in duurzaamheid als middel. Met groei als resultaat integreren we de principes van maatschappelijk en duurzaam verantwoord ondernemen in de hele bedrijfsvoering, marketing en communicatie. Op zich niet heel moeilijk; je legt wat doelstellingen op aan leveranciers en beperkt je CO2 uitstoot. Maar dat is geen groei. Met groei bedoelen we dat PEOPLE en PLANET er beter van worden, toegevoegde waarde creëren voor klanten, medewerkers, investeerders en de samenleving. Wat uiteindelijk een positieve impact zal hebben op de PROFIT.

Is het wel iets voor mijn organisatie?

Waarschijnlijk is jouw organisatie al aardig op weg om negatieve milieugevolgen te minimaliseren. Maar haal je er daadwerkelijk alles uit? Handelt de hele organisatie hiernaar? Communiceer je jouw PURPOSE op een authentieke manier naar de buitenwereld? Is duurzaamheid op zichzelf ook geïntegreerd in jouw producten en services? Misschien loop je wel vast op een bepaalde challenge, denk aan een duurzaam inkoopbeleid of een te groot personeelsverloop? Of wil je gewoon een frisse kijk op je organisatie waarbij wij de kansen in kaart brengen? We willen jullie graag helpen om op koers te blijven of de juiste koers te vinden en de resultaten zichtbaar te maken. Met ons KOMPAS DUURZAME GROEI.

Kompas Duurzame Energie

Hou mij op de hoogte

Wilt u meer weten over Kompas Duurzame Groei?

neem contact op met Rolf 06 53 30 07 53 of Laura 06 30 60 25 90